Restriktioner och anpassning, Corona-virus

Förhållningssätt Corona-virus (Covid -19)

(Uppdaterat 2020-11-20) 

Just nu ser världen inte ut som den brukar. Effekterna av det nya coronaviruset, covid-19, påverkar alla länder och alla verksamheter på ett eller annat sätt. Vi har nu också fått skärpta allmänna råd för oss i Östergötland (2020-10-29) samt att regeringen vid en pressträff (2020-11-16) meddelade ytterligare åtgärder för att bekämpa smittspridning. Vår verksamhet, t.ex. gym och gruppträning, omfattas inte då det inte är en allmän sammankomst, men ska ändå tolkas som en stark allmän uppmaning till var och en att läget är fortsatt mycket allvarligt och gällande rekommendationer måste efterlevas. 

Vi håller i de åtgärder som Folkhälsomyndigheten rekommenderar, och då med särskild betoning på att hålla avstånd. 

 • Vi håller öppet!

I dagsläget så kommer vi att fortsätta hålla vår verksamhet igång men med många och stora anpassningar. Vi jobbar för att ställa om och anpassa enligt t.ex. Anders Tegnell, stadsepidemiolog på FHM, bekräftade på presskonferensen 2020-10-29. Vi inhämtar också information från Smittskydd på Region Östergötland och har dialog och resonemang om lämpliga åtgärder för just vår verksamhet.  

 • Vad gör vi för åtgärder?
 • Vi har utökat antal torkpappershållare och duschflaskor för rengöring av redskap. 
 • Dispenser med handsprit
 • Vi tillskapar ny vattenstation i korridoren mot gym med handtvättmöjlighet. 
 • Minskat antal möjliga deltagare på våra gruppträningspass. 15 deltagare i Studion som max, 25 deltagare i C-salen som max samt 18 deltagare i cyclesalen som max. 
 • Vi ställer in bollsportspass med kroppskontakt.
 • Vi anpassar och förändrar eller ställer in våra pass där vi vanligtvis delar redskap.
 • Vi har längre tid mellan våra pass för att minska risk för trängsel.
 • Vi ökar avståndet mellan utrustning i gymmet och kommer från vecka 48 även utöka ytan till läktargången på våning 2
 • Friidrottshallen är stängd för träning enligt beslut från Linköpings kommun.
 • Vi stänger bastu och rekommenderar dig att byta om och duscha hemma.
 • Vi utökar våra öppettider till kl 05-24, alla veckans dagar, fr.o.m. 2020-11-02.

 

 • Minska smittspridning

Det viktigaste du som tränande hos oss kan göra nu är att bidra till minskad smittspridning. Det gör du genom att vara noga med din handhygien, hålla avstånd och stanna hemma från jobb/skola och träningen om du är sjuk. Tillsammans ökar vi också städinsatserna och där din del är att vara extra noggrann att torka av träningsutrustning efter användning. 

Vi samlar inte in deltagarbiljetterna till våra gruppträningspass utan använder en skål att lägga biljetterna i. Det är dock viktigt att du ändå checkar in.

Alla våra omklädningsrum hålls öppna för att du ska kunna låsa in dina saker. Vi kan då sprida ut oss i fler rum, men du rekommenderas att byta om och duscha hemma. Det finns toaletter i våra omklädningsrum där även handtvätt möjliggörs. 

Det är också viktigt att du fortsätter att röra på dig för att bibehålla din egen styrka och hälsa i en turbulent tid. Hur du gör det är din ensak. Vi vill bara hjälpa till genom att erbjuda ett anpassat utbud som möjliggör träning på tider som passar dig och din nivå. Som vanligt, alltså!

 • Myndighetsrekommendationer

I dagsläget finns inga direktiv eller rekommendationer för att anläggningar i vår bransch inte ska hålla öppet men vi är en stor anläggning och är självklart medvetna om det ansvar som kommer med detta. Du har som besökare ett eget ansvar gällande både avstånd och rengöring - visst har du förståelse för det och är ansvarstagande?! 

 • Källor

Vi lutar oss mot källor som Folkhälsomyndigheten, Krisinformation.se, WHO, Sveriges Akademiska Idrottsförbund och Region Östergötland.

 • Dialog och informationsutbyte

Vi har i dagsläget dialog och kommunikationskanaler om uppkommen situation med LiU, Riksidrottsförbundet via SAIF (Sveriges Akademiska Idrottsförbund), Östergötlands idrottsförbund, Linköpings kommun, våra nordiska kollegor på olika lärosäten samt Arbetsgivaralliansen och Unionen. Alla hjälps åt och vi gör gemensamma bedömningar som vi hoppas du känner dig trygg med.

 • Oro är naturligt

Vi förstår att många känner oro och att situationen är oviss och det föder många frågor. Vår verksamhet är dock inte rekommenderad att vidta några särskilda åtgärder som vi inte redan gjort. Ej heller finns det i skrivande stund några myndighetsbeslut som förändrar det. Ändras myndigheters rekommendationer så ändrar vi. Rörelse och fysisk aktivitet stärker immunförsvaret vilket i sammanhanget såklart är en fördel och varmt rekommenderas av våra myndigheter!

 • Anpassa din träning

Du kan utifrån omständigheterna behöva anpassa din träning. Testa en promenad i friska luften, träna digitalt ihop med någon kompis eller kom hit och träna inomhus precis som vanligt, eller ovanligt med tanke på alla åtgärder vi gjort/gör!

 • Vi som organisation

Våra medarbetare är vana vid att hålla huvudet kallt och hjärtat varmt, fötterna igång och händerna rena, så även i dessa virustider. Vi har en fortsatt utmanande tid framför oss. Då är det bra att vi har beredskapsplaner och rutiner som hjälper oss att agera samordnat och långsiktigt, och är redo att ta snabba beslut om det skulle krävas.

 

Kom ihåg att vår verksamhet fyller en viktig funktion i samhället då många andra aktiviteter regleras eller stänger igen. Vi bedriver hälsofrämjande verksamhet i syfte att skapa träningsglädje – vår ambition är att fortsätta med det även framåt!

 

//Vänlig hälsning, Pia Carlsson, verksamhetschef (tel: 013-3272424)

 

Om oss

Leverans- och besöksadress: Johannes Magnus Väg 21, 583 30 Linköping

Postadress: 581 83 Linköping

Faktureringsadress: Campushallen/LSIF, Kund-id FRX6566, FE 301, 105 69 Stockholm eller e-post till: inbox.lev.426215@arkivplats.se

Org. nummer: 822000-9404 | Bankgiro: 403-2983

GPS-kordinater WGS84

Åka kollektivtrafik till Campushallen

Busshållplats: Nobeltorget

Parkering

Det finns många p-platser totalt på Campus Valla, se bifogad karta

Se karta

 

Receptionen

Telefon: 013 10 08 72
Fax: 013 10 19 81
E-post: reception@campushallen.se
Öppettider: hittar du här 

Behöver du personlig kontakt när receptionen är stängd når du oss på telefon 013 327 24 23

 

Vill du...

Jobba hos oss jobb@campushallen.se

Lämna feedback

Göra en felanmälan

 

Personal

Föreningen LSIF

 

Stadgar

 

Årsmötesprotokoll, verksamhetsplan & budget

 

Policy

 

Miljö- och samhällsansvar

 

Styrelse och valberedning

 

Historik

 

 

Bild från Campushallens kick-off september 2018