VÅRA LOKALER

Hos oss på Campushallen finner du lokaler för aktiviteter med bredd och mångfald.

 

 

 

Här presenteras detaljerad information om våra lokalers bredd, längd, höjd samt vilken utrustning som finns tillgänglig.

I samverkan till vår ordinarie verksamhet finns här möjlighet att arrangera turneringsspel för inomhusfotboll, idrottslektioner för barn och ungdomar, föreläsningar för högskolan, övernattningar för större event, mottagning för nya studenter, SM i bugg mm. Möjligheterna är många och våra lokaler gör det möjligt till en stor bredd av aktiviteter vid uthyrning.

Omklädningsrum 

I våra omklädningsrum ges möjligheten att byta om, duscha och basta i toppfräscha utrymmen och dessutom finns hårfön och plattång att tillgå i varje omklädningsrum. 

 

Våra omklädningsrum renoverades under hösten 2019 och uppgraderades då med ny teknik och fräschör! 

 

Omklädningsrum Vallastaden
A+C


Avsedda för våra medlemmar. Utrustade med bastu. Till dessa har du access med ditt träningskort.

I dessa omklädningsrum låser du även ditt skåp med ditt träningskort.

Omklädningsrum A som ligger längst ner i korridoren är för män och C som är närmast C-salen är för kvinnor.

Du som är medlem är välkommen fram till oss i receptionen så uppgraderar vi ditt kort till den nya tekniken så att du får acccess till dessa omklädningsrum!

Omklädningsrum Vallastaden
B


Omklädningsrum för tillfälliga besökare. Ett omklädningsrum för män och ett för kvinnor.

Här låser du ditt skåp med en personlig kod, det finns även bås för ett mer privat ombyte. Självklart är även medlemmar välkomna att nyttja dessa omklädningsrum.

Omklädningsrum Vallastaden
LOBBY


Närmast friidrottshallen. Dessa omklädningsrum är oförändrade och här använder du ett hänglås till skåpet.

Stor idrottshall med läktare

Våra stora bollhallar kan delas upp i tre moduler. För Vallastaden gäller A, B och C. I Ebbepark gäller Arena 1, 2 och 3. Måtten för hela hallen är 48 - 30 meter och med en fri takhöjd på 7 meter.

En vikvägg skiljer modulerna till tre separata utrymmen för bästa möjlighet till olika typer av aktiviteter samtidigt. Varje bollmodul innehåller badmintonbanor med tillhörande nät och stolpar. (På Ebbepark finns möjlighet till badmintonspel i Arena 2 och 3.) Badmintonbanorna kan även användas för spel av bordtennis. Bord och nät finns för uthyrning. Möjligheterna till innebandyspel på mindre plan finns med tillhörande sarg och mål. Det finns också möjlighet till innebandyspel på fullstor plan, och då över alla tre modulerna. För spel i helsal finns handbollsmål som även går att använda vid futsal (inomhusfotboll). Traditionell gymnastikutrustning finns att tillgå.

Kontakta receptionen för mer specifik info om de olika anläggningarna.

I salarna finner du markeringar i golvet för badminton, basket (tre i bredd eller en Center court), volleyboll samt handboll/inomhusfotboll. 

I C-salen Vallastaden finns spegelvägg längs med hela långsidan för möjlighet till gruppträningspass för dans och koreografi.

"Vi har i samarbete med Campushallen genomfört förläggning för våra besökare i samband med festivalen NärCon i flera år nu och det har fungerat strålande! För att våra unga besökare ska ha råd att gå på NärCon är det kritiskt att vi kan erbjuda sovsalar till ett bra pris då hotell inte är ett alternativ för de flesta. Att vi är på plats och hyr lokalerna tillhör verkligen inte Campushallens ordinarie verksamhet men det har vi inte alls märkt av alls utan allt har skötts väldigt proffsigt av dem. Vi är inställda på att komma tillbaka i flera år framöver och kan varmt rekommendera andra arrangörer att göra detsamma."

Sam Anlér
Grundare och huvudansvarig för evenemanget NärCon

"Att hyra sal hos Campushallen är en fröjd. De är samarbetsvilliga och väldigt tillmötesgående och kunde tillgodose våra behov så att vi kunde genomföra ett grymt evenemang i deras lokal. Vi kommer utan tvekan hyra sal hos Campushallen igen" 

Simon Lindén
Mottagningsansvarig LinTek 2014, Linköping

Läktaren

Våra bollhallar ger möjlighet för turneringsspel med en utdragbar läktare för support och hejaklack med plats för ca 300 personer per modul. 

Vid användning av läktaren upptar ytan motsvarande en badmintonbana och minskar därmed den totala användbara ytan. Läktaren i Vallastaden är delbar i tre delar, en del för varje modul (A-,B- och C-sal). Läktaren förbokas och iordningställs av behörig personal från Campushallen. Läktaren på Campushallen Ebbepark är stationär.

 

 

 

Studion Vallastaden

En gruppträningslokal med spegelvägg för dans och koreografi. Studions mått är 17 x 11 meter.

Plats för max 40 passdeltagare beroende på vilken typ av pass det är. I Studions förråd förvaras bosu-redskap, corebollar, stretchmattor, TRX-band, yogamattor samt att lokalen också har kettlebells i många olika vikter. Studion ligger på markplan med glasfönster ut till korridoren mot omklädningsrummen vid lobbyn.

Cykelsal vallastaden

Cycle-salen är byggd i tre etage med en scen längst fram för instruktören. 

Cycle-salen är utrustad med speglar på kortsidorna och totalt 36 cyklar placerade i tre rader med ca 12 cyklar på varje rad, samt en cykel på scenen. Plats för 35 deltagare. Cycle-salen ligger på markplan.

Utsikten vallastaden

Gruppträningssal på andra våningen. Mått 4 x 16 meter. 

Ena långsidan har fönster ut till friidrottshallen, med möjlighet att dra för gardiner samt öppningsbara och skjutbara fönsterpartier. Salen används i huvudsak för yoga, pilates, mindfulness samt som utbildningslokal. Salen lämpar sig bäst för pass utan förflyttningar och hopp. Plats för max 20 passdeltagare beroende på vilken typ av pass det är. Utsikten ligger på plan 1 och nås via trappan vid entrén.

Friidrottshallen vallastaden

Friidrottshallen, som finns i anslutning till Campushallen Vallastaden, ägs av Akademiska hus som hyr ut den till Linköpings kommun, som i sin tur hyr ut den till föreningar, skolor m.fl. 

Genom ett samarbetsavtal mellan Campushallen och Linköpings kommun så kan alla som har träningskort på Campushallen Vallastaden träna individuell friidrottsträning i friidrottshallen när den inte är uppbokad av andra föreningar. Aktuella träningstider syns i vårt aktivitetsschema. I vår reception går det också att köpa friidrottskort enbart för friidrottsträning inne i friidrottshallen.
Löparbanorna: Ett varv är 200 m och det finns även rakbanor som är 60 m. Se översikt här.

Friidrottshallen vallastaden

Tillgång och bokning

För att få tillgång till friidrottshallen kan du boka den på kommunens enhet för lokalbokning.

Friidrottshallen vallastaden

Friidrott som träningsform

Är du intresserad av att friidrotta i en förening? LGIF är den förening som utnyttjar friidrottshallen mest. Kontakta dem för mer information om när, hur och var de tränar! Inom Campushallens ett stort urval av bollsporter och gruppträning och genom vårt träningskort kan du också använda friidrottshallen för egen träning.

FÖRSÄKRING

Vår anläggning och personal är försäkrad. Studentidrottens olycksfallsförsäkring gäller för dig som betalat medlemsavgiften.

Försäkringen gäller för olycksfallsskador som inträffar när du som medlem deltar i våra aktiviteter. Den gäller också under direkt färd till och från våra aktiviteter.

Läs mer om villkoren för försäkringen och hur du anmäler en skada

FASTIGHETSÄGARE

Fastigheten Campushallen ägs av en stiftelse, Insamlingsstiftelsen Universitetshallen i Linköping.

SÄKERHET

Vi har ett aktivt säkerhetsarbete inom verksamheten för att du som medlem ska känna dig trygg hos oss.

Se exempel på det arbetet nedan:

1


All personal och arvoderade är utbildade i HLR (Hjärt- och lungräddning), luftvägsstopp samt i att använda hjärtstartare.

2


All personal och arvoderade är utbildade i grundläggande brandkunskaper.

3


Systematiskt genomförs övningar för att träna oss i säkerhetsarbete på olika nivåer och inom olika områden.

4


Alla salar är utrustade med första-hjälpen-väskor.

5


​Vi har rondering av väktare i anläggningen och 24-timmars larmorganisation.

6


Anläggningen har en hjärtstartare i lobbyn på markplan, bredvid receptionen. Vi finns med på Sveriges hjärtstartarregister.

TRÄNA MER, MÅ BÄTTRE!


Hos oss har du alltid tillgång till ett brett och varierat träningsutbud!