FAQ

Vanliga frågor och svar

Ska du frysa ditt kort? du hittar frysningsformuläret längst ned på denna sida.

Jag har köpt träningskort!

Genom att logga in här på vår hemsida eller i appen "Go Active!" kan du under "Min profil” se dina aktiva abonnemang, din träningsstatistik, dina bokade aktiviteter samt hantera dina personliga uppgifter.

Ladda ner "Go Active!" i App Store och Google Play Store. Använd aktiveringskod 007800.

Varje gång du besöker Campushallen vill vi att du registrerar att du är här. Du checkar in genom att öppna grindarna med appen Go Active! eller ditt träningskort/träningsarmband. Om du använder appen gör du på följande vis:

Klicka på den gula nyckelikonen under "Utforska". Välj alternativ Enctrance door för att låsa upp ytterdörren under obemmande tider. Välj Gate för att öppna inpasseringsgrindarna intill receptionen. Välj Ticket printer för att skriva ut din passbiljett vid våra biljettkiosker om du har bokat ett gruppträningspass.

Personal i receptionen kan hjälpa dig checka in under receptionens öppettider. 

För att alla ska trivas och få ut mesta möjliga av sin träning har Campushallen vissa trivselregler.

 • Respektera instruktören och dina medtränanade - kom i tid till passet!
 • Kom ihåg att ställa tillbaka de redskap du använt på rätt plats.
 • Flytande magnesium är enbart tillåtet vid lyftarpodierna i gymmet.
 • Torka av redskap, maskiner och bänkar efter användning. Papper och rengöringsmedel finns i alla våra lokaler.
 • Ha alltid på dig hela och rena träningskläder. Du behöver alltid ha inomhusskor på dig i Campushallens lokaler. Undantag är gruppträningsaktiviteter där instruktör ber att du tränar barfota eller i strumpor.
 • När du är på gruppträningspass eller i gymmet är det bra att använda en handduk som täcker hela ligg- eller sittytan på maskiner och bänkar.

Du kan boka plats på ett gruppträningspass tidigast sju dagar i förväg. Om du behöver avboka ska detta ske senast en timme innan aktiviteten startar. Syftet med tidsintervall för avbokning är att vi vill ge så många som möjligt chansen att träna, och personer som står på reservlistan en möjlighet att hinna förbereda sig och ta sig till Campushallen innan aktivitetsstart.

Incheckning till din bokade boll- eller gruppträningsaktivitet ska ske senast fem minuter innan aktiviteten startar, annars förlorar du din bokade plats. Ej incheckad plats går till drop in, och annan person har då möjlighet att boka sig på aktiviteten på plats vid biljettkioskerna. Du har självklart chans att boka in dig igen om det finns platser kvar, och du unviker då varning och eventuell spärr.

Vi rekommenderar att du alltid förhandsbokar dig på aktiviteter så att vi har möjlighet att nå dig via sms eller mail om några ändringar skulle ske.

Är det första gången du missar en aktivitet får du en varning som ligger kvar i 12 månader. Om du två gånger varken avbokar din plats eller checkar in, blir ditt träningskort spärrat för bokning. Spärren kan du häva genom att betala en avgift på 100 kr i receptionen eller appen. 

Har du glömt ditt träningskort när du ska träna eller gå på gruppträningspass kan du istället använda inpasseringsfunktionen i appen "Go Active!". Du hittar den både i Google PLay Store och App Store. Skriv in aktiveringskod 007800. Logga in med mailadress och lösenord.

Om du använder appen gör du på följande vis:

Klicka på den gula nyckelikonen under "Utforska". Välj alternativ Enctrance door för att låsa upp ytterdörren under obemmande tider. Välj Gate för att öppna inpasseringsgrindarna intill receptionen. Välj Ticket printer för att skriva ut din passbiljett vid våra biljettkiosker om du har bokat ett gruppträningspass.

Personal i receptionen hjälpa dig att checka in eller hämta ut biljett om du inte har möjlighet att använda appen.

Det är viktig att du vid alla träningstillfällen checkar in till gym och gruppträningspass med app eller träningskort. Vårt bevakningsföretag Securitas gör vid flera tillfällen per vecka oannosnserade kortkontroller. Har du lånat ut ditt kort till annan person eller inte checkat in kan det innebära att ditt träningskort spärras och att du behöver betala en avgift för att återfå träningsrättigheterna. Om du saknar behörighet att träna på Campushallen görs en polisanmälan. Personal från Securitas finns på plats för din säkerhet och kan svara på enklare frågor om anläggningen. För frågor kring våra träningskort, avgifter m.m. kan personalen i receptionen hjälpa dig.

Är boll- eller gruppträningspasset fullt kan du boka in dig på reservlistan. Blir du inbokad på ordinarie lista får du ett SMS och ett mail senast en timme innan aktiviteten startar. En timme innan aktiviteten startar försvinner också reservlistan eftersom ingen då har möjlighet att avboka sin plats. Fem minuter innan aktiviteten startar släpps alla biljetter som inte är uthämtade till drop in. Då finns möjlighet att snabbt drop in-boka sig vid någon av våra biljettkiosker i lobbyn.

Var alltid beredd på att gå på passet om du bokat in dig på reservlistan eftersom du kan få en plats bara några sekunder innan avbokningstiden är ute.

Kommer du till träningslokalen när gruppaktiviteten redan startat kan du inte vara med. På Campushallen försöker vi alltid starta passen på utsatt tid. Av hänsyn till passets deltagare har vi som regel att den som kommer senare än aktivitetens starttid inte får delta. Regeln är till för att du som medlem och deltagare ska slippa störande moment i pågående aktivitet och för att träningen ska bli så bra och säker som möjligt. Det minskar också skaderisken, då aktiviteterna alltid börjar med uppvärmning.

Campushallens hemsida är responsive vilket innebär att den fungerar lika bra på mobila enheter som på datorer. Använd appen "Go Active!" eller vår hemsida för att enkelt boka eller avboka in dina aktiviteter.

Om du använder våra skåp och vill låsa in dina tillhörigheter kan du göra det med ditt träningskort eller träningsarmband. Har du inget kort eller armband kan du istället använda de skåp med kodlås-funktion som finns i gästomklädningsrummen. Instruktioner för hur du använder dessa står på skåpen.

Vi tömmer alla skåp efter stängning, så lämna aldrig kvar dina saker över natten. Campushallen ansvarar inte för förlorade värdesaker eller ägodelar.

I händelse av att jourhavande vakt behöver tillkallas, t.ex. för öppning av förvaringsskåp utanför receptionens öppettider, debiteras medlemmen en självrisk om 200 kr.

I Campushallens reception finns en upphittat-låda där kvarglömda saker förvaras i tre veckor. Kontakta receptionen om du inte hittar ditt kvarglömda föremål. 

Utrustning att hyra & låna

I receptionen finner du ett utbud av utrustning till uthyrning och lån. Följande utrusning kan du låna i receptionen mot pant i form av ID-kort, samt i vissa fall uthyrningsavgift. Vid skadad eller borttappad utrustning tar vi ut en avgift av den person som står ansvarig för lånet. Badmintonbollar finns endast för köp.

Utrustning att låna
 • Basket-, volley-, hand- och fotbollar - Vallastaden & Ebbepark
 • Målvaktshjäm för innebandy - Vallastaden
 • Pingisracket + nät - Vallastaden & Ebbepark
Utrustning att hyra
 • Badmintonrack 30 kr - Vallastaden & Ebbepark
 • Innebandyklubba 20 kr - Vallastaden
 • Västar 20 kr/gång - Vallastaden
 • Duschhandduk 20 kr/gång - Vallastaden & Ebbepark
Förboka utrustning inför din bokning av lokal
 • Musikanläggning inkl. headset
 • Bärbar musikspelare
 • Gruppträningsutrustning

Har du ett bundet helårskort ger vi dig möjlighet att frysa det i upp till 90 dagar, oavsett skäl. Dagarna kan du fördela som du vill.

Har bindningstiden gått ut? Kontakta receptionen för att binda om ditt kort innan frysningsbegäran kan göras.

Du kan se din bindningstid genom att logga in och klicka på Min Profil.

Att frysa träningskortet kostar 200 kr för varje ny frysningsperiod du påbörjar. Är träningskortet kopplat till autogiro så upphör månadsavgiften att debiteras under frysperioden.

För frysningar anmälda efter den 15:e kan full autogirodragning för nästkommande månad komma att ske. Betalningen har du så klart tillgodo när kortet är återaktiverat.

De frysta dagarna regleras med att bundet-datum för ditt årskort flyttas fram. Du kan när som helst kostnadsfritt avbryta din frysning. Frys ditt kort i receptionen eller via formuläret som du hittar HÄR.

Frysningsperioden kan förlängas vid:

 • Uppvisande av sjukintyg där läkare avråder från träning under en tidsbestämd period.
  Med sjukintyg kan du även frysa klippkort, men då bara via receptionen.
 • Studier på annan ort eller utomlands.
  För att kunna frysa kortet behöver du visa datumsatt kurs- eller studieintyg för perioden.
 • I samband med förlossning.
  Maxperiod 2*90 dagar.
 • Glöm inte att fylla i frysningsformuläret som du hittar HÄR.
Tina ditt träningskort

Ditt träningskort tinas automatiskt efter 90 dagar, om inget annat stoppdatum angetts vid frysning. Vill du komma igång tidigare kan du kontakta receptionen, som ser till att du kan börja träna direkt!

Ska du vistas på annan ort, men vill fortsätta träna? Då kan TrainAway vara ett alternativ för dig!

Campushallen är ansluten till ett nätverk för ca 200 träningsanläggningar, TrainAway. Det ger dig som medlem med träningskort Alltid år och Dagtid år, möjlighet att träna på mängder av andra träningsanläggningar runt om i Norden.

Så här gör du:

Kontakta receptionen på Campushallen för att få ett lösenord för beställning av gästpass. 
Ett SMS skickas till din mobiltelefon med kod och en länk. Följ länken och registrera dig på TrainAway.

Välj antal gästpass och betala.

Ditt kort kan inte vara fryst när du använder TrainAway.

Nästa gång du hälsar på en vän eller släkting på annan ort eller reser hem över ett lov och vill träna, kan du göra det!

Campushallen är ansluten till ett nätverk för ca 200 träningsanläggningar, TrainAway. Det ger dig som medlem med träningskort Alltid år och Dagtid år, möjlighet att träna på mängder av andra träningsanläggningar runt om i Norden.

Så här gör du:
 • Kontakta receptionen på Campushallen för att få ett lösenord.
 • Ett SMS skickas till din mobiltelefon med kod och en länk. Följ länken och registrera dig på TrainAway.
 • Välj antal gästpass och betala.
 • Kolla in Medlemsklubbar som är anslutna till TrainAway.

Nu är du klar att träna över hela Sverige!

Ditt kort kan inte vara fryst när du nyttjar TrainAway.

Om du har köpt ett bundet årskort ger vi dig möjlighet att överlåta detta till en annan person. Överlåta ett kort kan du göra i vår reception eller genom att fylla i överlåtelseformuläret här på hemsidan. Kostnaden för att överlåta ett kort är 350 kr. Du, tillsammans med den som tar emot kortet, bestämmer vem som betalar avgiften.

Några punkter att tänka på vid överlåtelse av kort:
 • LSIF-medlemsavgiften är personlig och kan inte överlåtas. Personen som tar emot kortet behöver vara medlem eller bli medlem.
 • Överlåts ett årskort som köpts med rabatt till någon som inte är berättigad till samma rabatt, kommer resterande period på abonnemanget höjas till det pris mottagande person är berättigad till.
 • Giltigt studerandebevis behöver visas av mottagare om studentrabatt ska erhållas, likaså intyg för pensionär eller LiU-anställd. För att behålla rabatterat pris måste du löpande visa upp uppdaterat giltighetsdatum på ditt intyg hos oss i receptionen.
 • Är kortet kopplat till autogiro eller autobetalning via betalkort så avslutas det för personen som överlåter kortet. Den nya ägaren av kortet kan sedan själv välja betalningssätt för resterande tid.
Överlåtelse - praktiskt

Enklast för alla är om båda kan komma samtidigt till receptionen vid överlåtelse av kortet. Skulle detta inte vara möjligt rekommenderar vi att du ringer vår reception på telefonnummer 013 - 10 08 72 alternativt kontaktar oss via mail på reception@campushallen.se. Du kommer då förses med underlag för att kunna inkomma med de uppgifter vi behöver för att fullfölja ärendet. 
Ärendet initieras av den som ska överlåta träningskortet och kostnaden för detta är 350 kr.
Den person som ska ta över kortet gör det sen personligen i Campushallens reception.

Har du precis köpt träningskort hos oss?  Du kan känna dig trygg - som medlem är du försäkrad!

Från och med den 1 januari 2017 gäller studentidrottens olycksfallsförsäkring för dig som medlem. Försäkringen gäller för olycksfallsskador som inträffar när du som medlem deltar i våra aktiviteter. Den gäller också under direkt färd till och från våra aktiviteter.

Läs mer om villkoren för försäkringen och hur du anmäler en skada. Medlemsavgiften betalas i samband med köp av träningskort och därefter kalenderårsvis.

Vid avbokning av samtliga behandlingar samt hall/banhyra gäller kostnadsfri avbokning fram till 24 h innan bokat besök. Avbokning senare än 24 h innan debiteras med en sen avbokningsavgift.

Kontakta receptionen på 013-10 08 72 eller reception@campushallen.se för att avboka.

Ungdom

För att träna på Campushallen behöver du vara minst 11 år. Då är du välkommen att träna tillsammans med en vuxen (+18 år). Detta gäller för alla våra gruppträningspass och i gymmet av säkerhetsskäl.

Du som är mellan 13 och 16 år får träna själv men du behöver då ha varit med på en träff med en PT (PT Start som är kostnadsfri för dig som medlem). Kontakta receptionen för mer info.

Undantag gäller för alla våra bollsportspass. Där behöver du vara 16 år eller äldre för att spela.

Senior

Du som har fyllt 65 år har möjlighet att köpa abonnemang med vår seniorrabatt. Är du förtidspensionär har du tillgång till seniorrabatt mot uppvisande av intyg. 

Små barn 

Om du som förälder vill träna och ha med dig barn så går det bra på gymmet men inte på våra grupptränings- och bollsportspass. Barnet ska under hela vistelsen vara placerat i barnvagn eller i bilbarnstol. Träning med barn sker på egen risk och ansvaret för att barnet inte kommer till skada ligger på dig som förälder. Vid vått eller smutsigt väglag ska hjulskydd användas på barnvagnar eller så torkas hjulen av.

Barn som inte längre sitter i barnvagn får inte följa med tränande förälder. Däremot välkomnar vi barn att sitta ner på allmänna ytor, där de kan invänta föräldern under pågående träning. Våra lokaler erbjuder gratis Wifi. Barn vistas i våra lokaler på förälderns ansvar.

Träningskort med autogiro

För att starta ett eget autogiro måste du vara 18 år. Det går bra att någon som är över 18 år står för betalningen. Både barn och person över 18 år skriver under avtalet.

Hall- och lokalhyra

För ban-, hall- eller lokalhyra har vi ingen åldersgräns för deltagarna. Vill du hyra en lokal för barnkalas är du välkommen att kontakta receptionen med din förfrågan! Det som är viktigt för oss och alla andra medlemmar är att du, och eventuella barn, visar hänsyn så att alla kan utöva sina respektive aktiviteter.

Behandling

För massagebehandlingar gäller Kroppsterapeuternas Yrkesförbunds rekommendationer för massage. Vi ger inte behandlingar till barn under åtta år. I åldern 8-16 år ges behandling i samråd med målsman och friskvårdsansvarig. Friskvårdsansvarig når du via mail.

Provträna helt gratis

Vi på Campushallen tror på träningsglädje, därför vill vi att du ska hitta träning som du trivs med och tycker är roligt.

För att du ska kunna skapa dig en egen bild av anläggningen och vårt utbud ger vi dig möjlighet att provträna gratis i en vecka!

Efter att du skapat en profil här på hemsidan är det bara att besöka en av våra receptioner när vi har öppet för att starta en gratisvecka. I gratisveckan ingår gym samt grupptränings- och bollsportspass på båda våra anläggningar. Grupptränings- och bollsportspassen bokar du enkelt via vårt schema i appen eller här på hemsidan och din biljett hämtar du ut i receptionen. Logga in i appen eller hemsidan med de uppgifter du angivit vid registreringen.

Att tänka på inför provträning
 • Provträning gäller för dig som är ny på Campushallen eller om du inte har tränat hos oss på minst ett år.
 • Har du bokat gruppträning måste biljetten hämtas senast fem minuter innan start.
 • Du kan boka gruppträning sju dagar i förväg och om du måste avboka ska detta ske senast en timme innan aktiviteten startar.
 • Du behöver komma i tid till gruppträningspassen för att få vara med, så kom i god tid!
 • Du får låna eventuell utrustning som behövs för aktiviteten om du inte har egen, t.ex. innebandyklubba och badmintonracket.
Ladda ner Go Active! för att få smidig tillgång till passchema, bokning av massage och mycket mer.
Aktiveringskod 007800.

TRÄNA MER, MÅ BÄTTRE!


Hos oss har du alltid tillgång till ett brett och varierat träningsutbud!