TILLGÄNGLIGET I VÅR VERKSAMHET

Vi jobbar med bredd och mångfald och vår verksamhet är öppen för alla. För dig som behöver veta mer och kanske funderar på hur du kan anpassa träningen till din funktionsvariation har vi skrivit ner lite tips och fakta. Kontakta oss gärna för ytterligare detaljer och inspiration!

Vad betyder tillgänglighet för dig?

Välkommen in - utan hinder. Oavsett nedsättning, syn som allergi, intellektuell funktionsnedsättning eller rullstolsburen ser vi till att du trivs. Häng käppen på egen plats, använd hissen och ledstången, duscha i våra RWC och stilla hungern med specialkost-mellis efter träningen. Och självklart är din fyrbente vän välkommen vid behov av ledarhund.

Anpassade faciliteter
Vi vet att funktionsnedsättningar varierar från person till person och erbjuder därför detaljerad tillgänglighetsinformation med t.ex. mått och foton via Linköpings kommuns tillgänglighetsdatabas. Klicka HÄR för att komma dit.

Parkering Vallastaden
Parkeringsplats för rörelsehindrade med parkeringstillstånd finns vid entrén, infart via bussgatan på Kunskapslänken. 

Parkering Ebbepark
Parkeringsplats för rörelsehindrade med parkeringstillstånd finns vid Valla Vårdcentral samt i parkeringshuset Talldungen i direkt närhet till oss. Från parkeringsgaraget finns hiss som kan ta dig till alla våra våningsplan. Vänd dig till vår reception för mer detaljerad information utifrån dina önskemål och behov. 

Allmänna utrymmen Vallastaden 

  • Hiss finns bakom receptionen för att nå t.ex. läktaren och väntrummet där vår behandlingspersonal tar emot. Du kan också nå övervåningen i gymmet med hissen om du inte har möjlighet att använda trapporna inne i  gymmet.
  • RWC finns i lobbyn, där också duschmöjlighet erbjuds. 
  • I omklädningsrummen, herr respektive dam, som är öppna för alla finns det ett mindre rum med svängdörr vid duschen med sitt- och förvaringsmöjlighet om du efterfrågar avskildhet vid ombyte. 
  • Ljudöra finns uppsatt i träningslokaler för att ge en trygghet i hur hög volym som spelas.
  • För mer detaljer kring mått och exakt utformning av lokaler så kika i tillgänglighetsdatabasen för vår anläggning som du hittar HÄR.

Allmänna utrymmen Ebbepark 

  • Hiss finns ända nerifrån Garaget upp till gymmet. Det finns även en mobil plattform (som de flesta uppfattar som en hiss) som finns innanför receptionen där du håller in en knapp för att åka. Den går mellan lobbyn, våning 1 där vi har behandlingsenheten samt gruppträningslokalen Lugnet till våning 2 där vi har massagerum, gym och gruppträningslokalen Fabriken. 
  • Markering finns i golvet för vägledning vid synnedsättning
  • RWC samt med dusch
  • Ljudöra finns uppsatt i träningslokaler för att ge en trygghet i hur hög volym som spelas.

Vi jobbar aktivt för att våra anläggningar ska vara tillgängliga för så många som möjligt. Låt oss veta hur vi kan hjälpa dig, eller en närstående till dig!

ParaMe
ParaMe är en webbplats av Parasport Sverige som informerar personer med funktionsnedsättning om möjligheterna til idrott och träning. Klicka HÄR för att se vilka föreningar de hänvisar till för gym och gruppträning.

Student med funktionsnedsättning?
Studenthälsan vid Linköpings universitet hjälper dig gärna vidare om du är intresserad av att plugga vid LiU och är i behov av anpassning för studier. Det finns koordinatorer som jobbar specifikt med riktat pedagogiskt stöd i studierna men de möter dock inte studenten kring deras fritid. Det finns en parasportförening i Linköping, men vi vill förstås gärna hjälpa dig att hitta rätt i vår verksamhet i första hand!

TRÄNA MER, MÅ BÄTTRE!


Hos oss har du alltid tillgång till ett brett och varierat träningsutbud!