VOLLEYBOLL

Vi spelar för att ha skoj!

På Campushallens bollsportspass får du hjälp av våra duktiga ledare på plats.

Våra volleybollpass startar med uppvärmning, där man värmer upp i par med boll. Sedan fortsätter uppvärmningen med lite slag och pass övningar och uppvärmningen avslutas med lite servar. Efter det delar vi in oss i lag och spelar matcher resten av passet. Lagen blandas om efter varje match.

I början av vår- och höstterminen erbjuder vi intropass i volleyboll, för dig som är sugen på att börja spela men osäker på vart du ska börja! Håll utkik i vårt passchema för dessa intropass som fokuserar på dig som önskar en riktigt bra start med mer grundläggande teknik.

Åldersgränsen på våra bollsportspass är 16 år.

Välkommen!

TYP AV TRÄNING


Kondition

Styrka

Koordination

Rörlighet

Våra volleybollpass:

Volleyboll 

Ett volleybollpass startar med uppvärmning. Efter det delar vi in oss i lag och spelar korta matcher. Lagen blandas om flera gånger per pass.

Hur funkar "Typ av träning"?

Kondition

Styrka

Koordination

Rörlighet

Staplarna ger en ungefärlig procentuell fördelning av kondition, styrka, rörlighet, koordination på respektive pass.

T.ex. Bodypump är mestadels styrketräning. Du som deltagare bestämmer över hur mycket vikter du lastar på vilket i sin tur avgör hur effektivt/tungt det blir just för dig styrkemässigt. Fördelningen procentuellt mellan olika kategorier förblir dock detsamma oavsett hur mycket vikter du har på stången.

Vi hoppas att staplarna ska hjälpa dig att välja om du vill träna mer kluriga koreografier (koordination), få bättre flås (kondition), bli starkare och stabilare (styrka) alternativt smidigare eller mer balanserad/harmonisk (rörlighet). De kan även även vara till hjälp om du vill hitta bra balans mellan olika kategorier.

TRÄNA MER, MÅ BÄTTRE!


Hos oss har du alltid tillgång till ett brett och varierat träningsutbud!