YOGA

All typ av yoga är fantastisk för dig som önskar en stark och rörlig kropp.

Yoga är ett helt system med olika yogapositioner, andningstekniker, avslappning och meditation för att skapa balans mellan kropp och själ. 

De långsiktiga fördelarna är många; mindre spänningar i rygg och axlar, ökat fokus, bättre sömn, bättre balans, mindre stress.

Att utöva yoga regelbundet ökar förmågan att lära sig att lyssna inåt och skapar en större medvetenhet om vad som händer i kroppen och sinnet. 

All yoga har samma grund men genom åren har flera hundra olika former av yoga vuxit fram för att passa olika individers behov, hos oss hittar du Yoga och Yinyoga.

Att ta med:

  • Bekväma träningskläder
  • Det finns mattor att låna men ta gärna med egen matta om du har
  • Yoga utförs gärna barfota

TYP AV TRÄNING


Kondition

Styrka

Koordination

Rörlighet

Våra yogapass:

Yoga

Fysisk form av yoga. Vi skapar ett flöde mellan rörelser och andning. Här tränar du din styrka, rörlighet, balans och mental närvaro. Med hjälp av yoga kan du öka din kroppskännedom och minska dina stressnivåer. Varje yogainstruktör har sitt eget fokus och passen erbjuder en stor variation av yogaträning.

mjuk Yoga

På mjuk yoga jobbar vi med djupa andetag och närvaro. Vi mjukar upp kroppen med lugna, enkla rörelser som lugnar sinnet och reglerar vårt nervsystem. Ta med kläder som håller dig varm. 

Hur funkar "Typ av träning"?

Kondition

Styrka

Koordination

Rörlighet

Staplarna ger en ungefärlig procentuell fördelning av kondition, styrka, rörlighet, koordination på respektive pass.

T.ex. Bodypump är mestadels styrketräning. Du som deltagare bestämmer över hur mycket vikter du lastar på vilket i sin tur avgör hur effektivt/tungt det blir just för dig styrkemässigt. Fördelningen procentuellt mellan olika kategorier förblir dock detsamma oavsett hur mycket vikter du har på stången.

Vi hoppas att staplarna ska hjälpa dig att välja om du vill träna mer kluriga koreografier (koordination), få bättre flås (kondition), bli starkare och stabilare (styrka) alternativt smidigare eller mer balanserad/harmonisk (rörlighet). De kan även även vara till hjälp om du vill hitta bra balans mellan olika kategorier.

TRÄNA MER, MÅ BÄTTRE!


Hos oss har du alltid tillgång till ett brett och varierat träningsutbud!